Home

Projecten

De transformatie

Nieuws

Wat doen wij

Het team

Contact

Social

TUINDORP OOST - UTRECHT (NIEUW)

Winklerlaan 365

ca. 50 appartementen

Groottes:  43 - 55 m²

Prijzen: van €611 tot €753, inclusief

Start verhuur: 1 april 2016

Looptijd: 2 jaar

TUINDORP OOST - CA. 50 APPARTEMENTEN - UTRECHT

Tuindorp Oost is het tweede project dat valt onder de vleugels van het initiatief U, Jij en Wij, waar jong en oud samen onder één dak wonen. Het is een woon-zorgcomplex van Careyn, aan de Winklerlaan 365, dat het momenteel zwaar te verduren heeft vanwege de ontwikkelingen in de zorg. Zorgpartij en pandeigenaar Careyn is bezig met de herontwikkeling van deze locatie, maar tot het moment van ingebruikname van het nieuwe pand is er een opnamestop en neemt het aantal lege appartementen toe. Van de 128 appartementen stonden er in maart 2016 ca. 32 leeg. Inmiddels heeft Socius ±50 appartementen in haar beheer.

 

Een gouden kans!

Careyn en Socius zijn ervan overtuigd dat we hiermee een groot maatschappelijk vraagstuk op een mooie manier kunnen invullen. We dragen hierdoor bij aan de levendigheid en veiligheid, aan het bieden van huisvesting aan jongeren en daarnaast aan een mooie integratie van jong en oud.

 

Bijzonder aan dit project is dat je hier samen met ouderen in een gebouw komt te wonen. We zoeken dan ook maatschappelijk betrokken bewoners die zich als goede buur wil opstellen voor iedereen in dit project.

 

Het beste van jong en oud onder één dak

Wij hebben al enige ervaring met de combinatie van jong en oud door ons project De Saffier, in de wijk Tolsteeg in Utrecht. Speciaal aan dit project in Tuindorp-Oost is dat de jongeren en ouderen gedurende het gehele traject door elkaar wonen.

 

Socius streeft ernaar de jongeren en ouderen prettig samen te laten leven. Door middel van goede afstemming en communicatie zorgen we voor een goede dynamiek tussen alle bewoners. De huidige voorzieningen voor de ouderen blijven behouden. Er worden door en voor alle bewoners uiteenlopende activiteiten georganiseerd in de gemeenschappelijke ruimtes. Hiernaast is er veel ruimte voor persoonlijke en individuele contacten tussen jongere en oudere bewoners.

 

Tuindorp Oost is een project met een bijzondere woonomgeving en een maatschappelijke insteek, met prachtige ruimte appartementen waar je een steentje bij kunt dragen door het zijn van een goede buur!

 

De details:

  • Binnen het woon-zorgcomplex Tuindorp Oost zijn 2 typen appartementen te huur: 1,5-kamer- (ongeveer 43m²) en 2-kamerappartementen (ongeveer 55m²).
  • De huurprijzen liggen tussen de €620 en €700 inclusief g/w/l (prijzen en afmetingen zijn onder voorbehoud)
  • De woningen zijn zelfstandig en zijn ieder voorzien van badkamer, keuken en eigen voordeur. Huurtoeslag aanvragen is dus mogelijk. De woningen bevinden zich door het gehele gebouw en tussen de woningen van de huidige, oudere bewoners.
  • De verhuur van de appartementen zal in de toekomst met het vertrek van huidige bewoners, nog toenemen.

 

De looptijd van het project

Het project zal vooralsnog 2 jaar duren. De woonruimten worden verhuurd onder de Leegstandswet. Gezien de korte duur van het project zijn de appartementen zo minimaal mogelijk verbouwd. Hier staat tegenover dat we grote woonruimtes voor een fijne prijs verhuren! Er is een nauwe samenwerking tussen Socius en Careyn, waarbij een goede aansluiting wordt gezocht bij de huidige leefregels en woonsituatie.

 

Na 2 jaar

Na de vastgestelde periode zullen de bewoners van Careyn verhuizen naar woningen in de nieuwe panden rondom het huidige woon-zorgcomplex en wordt het huidige pand gesloopt. Voor de bewoners van Socius is er mogelijk de optie om naar een nieuw project te verhuizen.

 

Interesse?

Spreekt dit project jou aan en lijkt het je leuk om op Tuindorp Oost te wonen en een maatschappelijke bijdrage te leveren? Meld je dan nu aan voor de wachtlijst!

 

Let op, het betreft een voorinschrijving en geeft géén garantie op een woonruimte! Wij zullen in ieder geval om een motivatiebrief vragen, dus denk vast na waarom jij een goede toevoeging bent voor dit project!

 

Voor een foto-impressie van het pand kijk je op onze Facebookpagina.

 

Heb je nog vragen? Mail dan naar info@tuindorp-o.nl.

 

 

Over ons

Overal in Nederland staat kantoorruimte leeg. Duizenden jongeren en starters zijn op zoek naar woonruimte. Socius biedt de oplossing: leegstaande kantoren ombouwen naar huisvesting voor deze doelgroepen. Wij hebben de ervaring en kennis in huis om een gebouw ten volste te benutten! Lees meer...

Recente Tweets

© 2017 Socius, All Rights Reserved