Home

Projecten

De transformatie

Nieuws

Wat doen wij

Het team

Contact

Social

Voormalig Sportpark Riekerhaven

102 kamers & 483 studio's

Groottes: 12m², 14m² & 23 m²

Prijzen: ± €380,- tot 510,-  inclusief (huursubsidie mogelijk)

Start verhuur: juli 2016

Looptijd: 9 jaar

STARTBLOK RIEKERHAVEN - A'DAM

 

(LOPEND)

Projectwebsite

STARTBLOK RIEKERHAVEN – 585 WOONRUIMTES - AMSTERDAM

Woonstichting de Key ontwikkelt op het voormalig sportcomplex Riekerhaven het nieuwe project Startblok Riekerhaven, waar vanaf juli 2016 585 jongeren tijdelijk wonen. In opdracht van woonstichting de Key  verzorgt Socius het beheer. Zelfbeheer door de bewoners speelt een belangrijke rol in dit project, waarbij alles wat op projectniveau door de bewoners georganiseerd kan worden, ook door bewoners georganiseerd wordt.

 

Bijzonder aan dit project is dat ongeveer de helft van de woonruimtes bestemd is voor erkende jonge vluchtelingen (statushouders). We zoeken verder dan ook gemotiveerde bewoners die graag willen bijdragen aan het opbouwen van een community waarbij veel ruimte is voor eigen initiatief!

 

Het doel van het project

Het doel het Startblok is niet alleen het huisvesten, maar vooral het geven van een goede start aan alle bewoners: zowel jongeren uit Nederland en jongeren die hun eigen land hebben moeten ontvluchten kunnen hun thuis hier vinden. Het project biedt  net-afgestudeerden een springplank het ‘echte leven’ in, en helpt de bewoner die net in Nederland is aangekomen snel de weg te vinden in de Amsterdamse samenleving. Voor het verwezenlijken van deze ambitie moet Startblok Riekerhaven een prettige leefomgeving bieden: een omgeving waar iedereen zich thuis voelt, gewaardeerd en gesteund wordt. Niemand kan zo’n omgeving beter creëren dan de bewoners zelf. Zij alleen kunnen met elkaar een gemeenschap opbouwen. Ieder aspect van Startblok Riekerhaven, het beheer voorop, moet alle ruimte bieden aan de inzet en het initiatief van de bewoners. Uiteraard binnen de kaders van een soepele organisatie met een professioneel karakter en de nodige begeleiding.

 

Wat bieden we?

Vanaf juli 2016 zullen we starten met de verhuur van kamers en studio’s. De woonruimten worden gerealiseerd door het herbestemmen van containerwoningen die voorheen in de Houthavens stonden. Deze zijn gedemonteerd en in voormalig sportpark Riekerhaven weer opgebouwd. Ook is er veel buitenruimte met groen!

 

Interesse?

Spreekt dit project jou aan en lijkt het je leuk om in Startblok Riekerhaven te wonen en een maatschappelijke bijdrage te leveren? Neem dan contact op via info@startblok.amsterdam. Bekijk ook de Startblok Riekerhaven website.

 

Blijf op de hoogte en volg ook de Facebookpagina van het Startblok! www.facebook.com/startblok.riekerhaven.

 

Over ons

Overal in Nederland staat kantoorruimte leeg. Duizenden jongeren en starters zijn op zoek naar woonruimte. Socius biedt de oplossing: leegstaande kantoren ombouwen naar huisvesting voor deze doelgroepen. Wij hebben de ervaring en kennis in huis om een gebouw ten volste te benutten! Lees meer...

Recente Tweets

© 2017 Socius, All Rights Reserved