Home

Projecten

De transformatie

Nieuws

Wat doen wij

Het team

Contact

Social

Einsteindreef 97 t/m 99

38 kamers

Grootte: ±30 m²

Prijzen: vanaf € 350,- inclusief

Start verhuur: november 2016

Looptijd: 2 jaar

PLAN EINSTEIN - UTRECHT (LOPEND)

 

PLAN EINSTEIN – 38 KAMERS - UTRECHT

Bijzonder woonproject: Jongerenhuisvesting naast opvanglocatie Overvecht

 

In samenwerking met de gemeente Utrecht gaat Socius gedurende twee jaar jongeren huisvesten op de Einsteindreef.  Dit pand in de Utrechtse wijk Overvecht wordt vanaf begin 2017 ook in gebruik genomen als opvanglocatie voor vluchtelingen. De woonruimten zijn beschikbaar voor jongeren uit de wijk Overvecht die graag iets betekenen voor de buurten de opvang van vluchtelingen. Zij dragen bij aan een prettige leefomgeving door het organiseren van activiteiten en simpelweg door een goede buur voor wijkbewoners en mensen in de opvang te zijn. Het gaat dan vooral om raakvlakken als samen met de buren koken, eten, muziek, sport en natuurlijk om gezelligheid.

 

De huisvesting van de Utrechtse jongeren  naast de opvanglocatie maakt deel uit van een breed plan van de gemeente, samen met een aantal partners, om de opvang meerwaarde te l geven aan de buurt. Dit plan is gericht op  de toekomstperspectieven van zowel jonge Overvechters als van de vluchtelingen. Zo gaat het Utrecht Centre for Entrepreneurship (Universiteit Utrecht) cursussen geven in internationaal ondernemerschap, verzorgt de Volksuniversiteit lessen zakelijk Engels en begeleidt Vluchtelingenwerk asielzoekers en vrijwilligers die activiteiten rondom de opvang  willen ondernemen. De Social Impact Factory koppelt Utrechtse ondernemers aan deze cursisten internationaal ondernemerschap. Al deze activiteiten staan ook open voor de wijkbewoners.

 

Praktische informatie

Hieronder de praktische informatie over dit nieuwe project op een rij, voor zover bekend. Deze informatie wordt bijgewerkt zodra er meer bekend is. Alle informatie is onder voorbehoud.

  • Type huisvesting: onzelfstandig, kamers
  • Voor wie: actieve en betrokken jongeren (18-30 jaar) uit Overvecht
  • Aantal kamers: 38
  • Grootte kamers: van 20 m2 tot 30m2
  • Huurprijzen: vanaf € 350,- inclusief
  • Aanwezige voorzieningen: gezamenlijke toiletten, douches en woonkeukens
  • Aanvang project: 1 november 2016
  • Einde project: 1 november 2018

 

Meeklussen voor huurkorting

In Plan Einstein was het mogelijk mee te helpen tijdens de verbouwing; dit noemen wij zelfwerkzaamheid. In ruil voor 48 uur meeklussen ontvangen bewoners tien procent huurkorting op de kale huursom zolang ze er wonen. Dat kan dus  oplopen tot 300 euro per jaar. Lees hier meer over de zelfwerkzaamheid.

 

Interesse?

Spreekt dit project jou aan en lijkt het je leuk om op Plan Einstein te wonen en een maatschappelijke bijdrage te leveren?  Als er plek is op de wachtlijst, kun je je ervoor inschrijven in Connect.

 

Heb je nog vragen? Mail dan naar info@plan-einstein.nl. Bekijk ook http://www.plan-einstein.nl/

 

Bekijk hieronder foto's van het pand aan de Einsteindreef:

Over ons

Overal in Nederland staat kantoorruimte leeg. Duizenden jongeren en starters zijn op zoek naar woonruimte. Socius biedt de oplossing: leegstaande kantoren ombouwen naar huisvesting voor deze doelgroepen. Wij hebben de ervaring en kennis in huis om een gebouw ten volste te benutten! Lees meer...

Recente Tweets

© 2017 Socius, All Rights Reserved