Home

Projecten

De transformatie

Nieuws

Wat doen wij

Het team

Contact

Social

 

Persbericht: Vernieuwende Utrechtse huisvester haalt in paar weken zes ton op via crowdfunding

UTRECHT - Jongerenhuisvester Socius heeft voor 342 nieuwe studentenkamers in Utrecht in anderhalve maand tijd al 600.000 euro opgehaald via crowdfunding. Hiermee is de crowdfundingsactie van Socius nu al een groot succes. ‘We zijn er nog niet, maar met deze zes ton gaan we onze verwachtingen nu al te boven’, aldus Koen Havik, financieel directeur van Socius.

 

Het was voor Socius een logische stap om een crowdfundingsactie voor de twee nieuwe projecten te starten. ‘We betrekken bewoners via zelfwerkzaamheid altijd al bij de bouw van onze projecten, ze slepen met bouwmaterialen of we laten ze bijvoorbeeld tussenwandjes zetten’, legt Havik uit. ‘Daarbij doen we ook het beheer van onze projecten met behulp van bewoners. Het was daarom voor ons een kleine stap om ook voor de financiering bij ons eigen netwerk, toekomstige bewoners en omwonenden aan te kloppen.

 

Echt geweldig dat het zo goed gaat, maar we zijn er nog niet, het doelbedrag is anderhalf miljoen.’ Socius probeert altijd meer voor een project en de buurt te doen dan alleen kamers verhuren. In tegenstelling tot commerciële verhuurders liggen hun prijzen altijd ruim onder de maximaal toegestane huurprijs. Daarbij verhuren ze per project ook een aantal kamers aan kwetsbare jongeren. Deze jongeren kunnen zo tussen ‘gewone’ jongeren reïntegreren in de maatschappij. En met succes; de resultaten met reïntegreren in projecten van Socius liggen boven het landelijk gemiddelde. Daarnaast kunnen ook startende ondernemers, kunstenaars en muzikanten via Socius een werkplek of oefenruimte huren.

 

Het geld van de crowdfunding gebruikt Socius om 342 kamers en studio’s verdeeld over twee projecten te bouwen in Utrecht. De vergunningen zijn al lang rond, de bouw is al begonnen en er zijn driemaal zoveel inschrijvingen binnengekomen dan kamers die Socius te vergeven heeft. Het kan dus alleen maar succesvol worden. In juli krijgen de eerste bewoners al de sleutel.

8 juni '15

Socius

Over ons

Overal in Nederland staat kantoorruimte leeg. Duizenden jongeren en starters zijn op zoek naar woonruimte. Socius biedt de oplossing: leegstaande kantoren ombouwen naar huisvesting voor deze doelgroepen. Wij hebben de ervaring en kennis in huis om een gebouw ten volste te benutten! Lees meer...

Recente Tweets

© 2017 Socius, All Rights Reserved