Home

Projecten

De transformatie

Nieuws

Wat doen wij

Het team

Contact

Social

Eykmanlaan 72 & 74

105 studio's & 8 appartementen

Groottes woningen: 25 - 74 m²

Prijs: vanaf €513,33 (inc. o.a. g/w/l, ex. internet & tv; huurtoeslag mogelijk)

Start verhuur: fase 1 januari 2018, fase 2 begin juli

Looptijd: minimaal 10 jaar

DE NIEUWE EYK - UTRECHT (NIEUW)

 

DE NIEUWE EYK – 113 STUDIO'S & APPARTEMENTEN, UTRECHT

Vanaf zomer 2017 wordt het voormalige woon/zorgcentrum De Lichtkring in Tuindorp getransformeerd. Fase 1 is opgeleverd in februari 2018, fase 2 staat gepland voor juli 2018. Bij De Nieuwe Eyk wordt huisvesting voor o.a. statushouders, kwetsbare jongeren en sociaal huurders gerealiseerd.

 

Samen met woningcorporatie Mitros ontwikkelt Socius een woonproject waar naast sociaal huurders ook statushouders en kwetsbare jongeren komen wonen. In het pand, in de bocht van de Eykmanlaan in Tuindorp, zijn appartementen en studio’s voor sociaal huurders beschikbaar. Om in aanmerking te kunnen komen voor de woningen kunnen geïnteresseerden reageren op Woningnetadvertenties. De advertenties voor de woningen van fase 2 worden begin mei gepubliceerd.

 

Alle bewoners vormen samen een community, waarbij vanuit Socius wordt gestimuleerd om zelf activiteiten te ondernemen. Zie ook het kopje 'Zelfbeheer' hieronder.

 

Praktische informatie

  • Type huisvesting: 105 zelfstandige éénkamerstudio’s, 5 tweekamerappartementen en 2 driekamerappartementen
  • Grootte woonruimtes: Variërend van 25 m² tot 74 m²
  • Huurprijs: Vanaf €513,33. Dit is inclusief o.a. verwarming, elektriciteit en water, exclusief internet & tv
  • Elke woonruimte beschikt over privé voorzieningen: badkamer/wc en keuken
  • Ook zullen bewoners beschikken over een gedeelde woonkeuken; één per verdieping
  • Aanvang project: de woningen uit de tweede fase van de transformatie zullen per juli worden opgeleverd

 

Aanmeldprocedure

Het aanmelden voor De Nieuwe Eyk gaat via WoningNet. Kijk op de projectwebsite om meer over de aanmeldprocedure te lezen. Begin mei verschijnen de advertenties voor de woningen uit fase 2 op WoningNet. Na de wervingsfase zullen vrijgekomen woningen ook via WoningNet aangeboden worden. Op de hoogte blijven hiervan? Like ons op Facebook.

 

Zelfbeheer

Net zoals bij onze andere projecten zal ook bij De Nieuwe Eyk zelfbeheer een grote rol spelen.  Het zelfbeheer bestaat uit het sociaal beheer en het algemeen beheer van het project. Onder sociaal beheer valt alles wat nodig is om een veilige, schone, leefbare en gezellige woonomgeving te maken en houden. Hierbij staat het vormen van een community en het creëren van sociale samenhang voorop. Het beheer van de overige dagelijkse gang van zaken van De Nieuwe Eyk noemen we het algemeen beheer. Hieronder valt bijvoorbeeld het afhandelen van onderhoudsverzoeken, het bijhouden van de e-mail en social media en de coördinatie van maatschappelijke initiatieven. Meer informatie over zelfbeheer ontvangen geïnteresseerden tijdens informatieavonden, ook kun je alvast kijken op de website.

 

Meer weten?

Heb je interesse in De Nieuwe Eyk? Kijk dan op de projectwebsite.

 

Als je een vraag over De Nieuwe Eyk hebt, kun je een email sturen naar info@DeNieuweEyk.nl.

 

 

Over ons

Overal in Nederland staat kantoorruimte leeg. Duizenden jongeren en starters zijn op zoek naar woonruimte. Socius biedt de oplossing: leegstaande kantoren ombouwen naar huisvesting voor deze doelgroepen. Wij hebben de ervaring en kennis in huis om een gebouw ten volste te benutten! Lees meer...

Recente Tweets

© 2017 Socius, All Rights Reserved